Składniki:
- 800 g świeżych, wydrylowanych wiśni
- 200 g mąki
- 125 g masła
- 25 g cukru kryształowego
- 1/2 łyżeczki do herbaty proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- tłuszcz do wysmarowania formy
- cukier w proszku, sól
Sposób przyrządzenia:
1. Miękkie masło połącz z wymieszanymi jajkami. Dodaj cukier kryształ i waniliowy, wszystko ubij na pianę. 2. Do przygotowanej mieszaniny dodaj szczyptę soli, proszek do pieczenia, przesianą mąkę i wymieszaj na gładkie ciasto.
3. Do natłuszczonej formy wlej ciasto. Na wierzchu ułóż umyte, wysuszone i wydrylowane owoce.
4. Ciasto piecz 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do180°C.
Więc bierzemy się do pracy a następnie życzę miłej konsumpcji :))
Bardzo przepraszamy za tak rzadkie pojawianie się postów, jednak wakacje do czas wyjazdów, który nie zawsze sprzyja dostępowi do internetu. Pomimo to postaramy się dodawać nowe posty jak najczęściej.
A tymczasem życzymy miłych i ciekawych wakacji :))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz